1 op 1 coaching met Jill

Wie ben ik?

Jarenlang werkte ik als vakexpert, organisatie adviseur en (team)coach bij de overheid. Van de buitenkant zag het er allemaal goed uit. Maar ik had moeite met grenzen stellen, nam vanuit loyaliteit naar de organisatie verantwoordelijkheden op me die niet van mij waren.

Ik herhaalde in mijn werk onbewust de patronen die ik thuis had geleerd om gezien te worden, om erkenning en waardering te krijgen. Dat is namelijk iets waar je als kind alles voor over hebt.
Het patroon van hard werken, van me vooral laten leiden door wat ik zag en dacht wat goed was voor de ander. Daar voelde ik me sterk verantwoordelijk voor, net als thuis. Maar dat is niet vol te houden en ik betaalde er uiteindelijk de prijs van een burn-out voor.

Wie ben ik?

1 op 1 coaching met Jill

Jarenlang werkte ik als vakexpert, organisatie adviseur en (team)coach bij de overheid. Van de buitenkant zag het er allemaal goed uit en zo voelde het voor mij ook heel lang. Maar ik had moeite met grenzen stellen, nam vanuit loyaliteit naar de organisatie verantwoordelijkheden op me die niet van mij waren.

Ik herhaalde in mijn werk onbewust de patronen die ik thuis had geleerd om gezien te worden, om erkenning en waardering te krijgen. Dat is namelijk iets waar je als kind alles voor over hebt.
Het patroon van hard werken, van me vooral laten leiden door wat ik zag en dacht wat goed was voor de ander. Daar voelde ik me sterk verantwoordelijk voor, net als thuis. Maar dat is niet vol te houden en ik betaalde er uiteindelijk de prijs van een burn-out voor

Eindeloos vaak ben ik over mijn grenzen gegaan, waardoor ik uiteindelijk compleet uitgeteld thuis zat en een periode helemaal niets meer kon. In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik mijn leven veel voller kan leven door mezelf op #1 te zetten. Niet langer met de stroom mee te gaan of doen wat ik denk dat anderen van mij verwachten.
Pas toen ik letterlijk stilgezet werd, kon ik het anders gaan doen. Het besluit om mezelf en mijn eigen energie op #1 te zetten en me te richten op waar ik echt blij van word, veranderde alles!

Zo kan ik nu naast mij analytische kant, ook mijn intuïtieve voelende kant helemaal inzetten in mijn werk. Die was eerder, binnen een op feiten gerichte organisatie, niet echt welkom.

“When things change inside you, things change around you”

Ik woon samen met een hele leuke vent Atse, met wie ik twee kinderen (Noor en Giel) heb. We wonen in het landelijke Zoeterwoude waar ik geniet van de polder en de eigen verbouwde groente uit onze moestuin.

Mijn leven verloopt een stuk relaxter sinds ik mijn onderbuik de kans geef om te reageren, sinds ik mijn passie en hart ben gaan volgen. Hierdoor ben ik onderweg naar een ultiem vrij leven. Een leven waarbij ik JOY ervaar en zowel financieel als in mijn agenda ruimte heb om mezelf te blijven ontwikkelen, te reizen en te genieten van mijn huis, tuin, gezin en vriendinnen.

Als coach en begeleider inspireer en activeer ik graag anderen om ook dichter bij zichzelf te komen en hun dromen te realiseren. Als iedereen meer zijn zielsmissie gaat leven wordt de wereld daar ook nog eens mooier van! Dus goed voor jou en het geheel.

Hoe werk ik met jou samen?

Ik heb een holistisch kijk. Ik geloof dat alles met elkaar in verbinding staat. Daarmee kun je hoe het fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch dan wel spiritueel met je gaat niet los van elkaar zien. Wanneer je uit balans bent op het ene gebied, heeft dat invloed op het andere. Je gedachten bepalen je emoties. Simpelweg een glimlach op je gezicht brengen heeft bijvoorbeeld direct invloed op hoe jij je voelt, dit is zelfs wetenschappelijk bewezen.

Vanuit onbalans in het geheel van de holistische nivo’s kun je onmogelijk je volle potentie leven.

De oorzaak van een onbalans ligt heel vaak ergens in je (familie) geschiedenis. Er waren allerlei verwachtingen waar je aan moest voldoen vanuit je ouders, je school of je sociale leven. Voldeed je daaraan dan kreeg je waarschijnlijk erkenning; een knuffel, een kus of een complimentje. Maar voldeed je daar niet aan, dan kreeg je dat ook te horen en te voelen. Hierdoor ben jij je misschien niet goed genoeg of zelfs mislukt gaan voelen, omdat je mensen teleurstelde. Onbewust ben je daardoor bijvoorbeeld steeds harder gaan werken, omdat je geen teleurstelling wilt veroorzaken of wilt laten zien dat je er echt wel toe doet.

Over mij met Jill

Zo ontstaat een patroon, een overlevingsmechanisme of een overtuiging. En dát zijn nu precies de dingen die bepalen hoe je jouw leven nu leidt: ze bepalen je gedrag, je gedachten, je gevoelens, je manier van communiceren, je uitstraling… Dingen die je belemmeren om de mooiste versie van jezelf te zijn! Zonde toch?

“Groeien van wie je denkt te zijn naar wie je werkelijk bent”

Ik vind het superbelangrijk om de mens als onderdeel van een geheel te zien. Zo kan ik als coach samen met jou naar de oorzaak van de klachten gaan. Ik ben niet de coach die alleen maar zegt wat jij wilt horen. Ik houd je een spiegel voor, stel je kritische vragen. Ik geloof er in dat jij zelf alle antwoorden hebt. Dat wil niet zeggen dat je die alleen kunt vinden. Ze liggen vaak op andere plekken dan waar jij al hebt gezocht. Dat samen zoeken vind ik heerlijk. Als je de oorzaak heelt, in plaats van de symptomen bestrijdt, ontstaat er rust in het systeem en kan de energie weer stromen.

Zo kun ook jij jouw volle potentie leven en vanuit de mooiste versie van jezelf je dromen realiseren!

Ontdek samen met mij hoe jij jezelf weer op #1 zet én je dromen realiseert!

 

Mijn Blog

In mijn blog neem ik je graag mee in mijn eigen ervaringen en deel ik onder andere tips over hoe jij meer vanuit rust en flow je hart kunt volgen. Hoe jij jezelf op #1 kunt zetten en hoe je vanuit daar moeitelozer, met meer JOY en energie je dromen kunt realiseren.

Ook deel ik bijvoorbeeld tips over hoe jij binnen je team of organisatie een holistische bril op kunt zetten en kunt gaan zien wat er werkelijk speelt.

“When things change inside you, things change around you”

Wil je meer over mij weten?

Volg mij dan op instagram. Daar leer je mij nog beter kennen en deel ik tips en tricks om dichter bij jezelf te komen.