Team/Organisatie met Jill

Kom af van wat je tegenhoudt

Haal de oude cultuur nu ECHT uit de vloerbedekking

Home team laptop
Home team laptop

Kom af van wat je tegenhoudt

Haal de oude cultuur nu ECHT uit de vloerbedekking

Ik bied begeleiding vanuit een systemische bril voor teams/organisaties die hun doelen nu wél willen halen.

Ik heb me net als jij met regelmaat afgevraagd waarom de ene verandering nou zo makkelijk gaat en een ander bijna-bijna-bijna, maar eigenlijk niet. Waarom het vanuit een gezamenlijk verlangen, met competente mensen en een heldere why toch niet altijd lukt. Sterker nog dat steeds hetzelfde gedoe en gedrag terugkeert, die cultuurdingen waar je nou net vanaf wilde…
Inmiddels heb ik systemisch werken ontdekt en kijk ik met een systemische bril op, naar organisatievragen. Dat betekent dat ik heb ontdekt dat hardnekkig gedoe en gedrag eigenlijk altijd ergens een hele goede oplossing voor is of is geweest.

Als je als team of organisatie die patronen kunt gaan herkennen en bereid bent te zoeken naar de betekenis van die patronen, ooit. Dan heb je als het ware het echte goud of de sleutel in handen.

Een organisatie is als het ware een levend systeem. In een gezond en vitaal systeem is er rust, voelt het fijn en stroomt het. Er is goede onderlinge communicatie een fijne samenwerking en er is vertrouwen. Dat zie je en voel je direct als je er binnen stapt. Maar soms is het anders: dan is er sprake van eilandjes cultuur, voelt het onveilig, zijn er terugkerende conflicten, (te) groot verloop van medewerkers en leidinggevenden etc. Het stroomt dan niet meer lekker.

Als een “standaard” vaardigheidstraining of teambegeleiding niet echt werkt is er meer nodig.

Ik help organisaties om antwoorden te vinden op de vraag ‘wat belemmerd ons om…’.
Bijvoorbeeld:

…fijn samen te werken,

…betere prestaties te behalen,

…onze teamdoelen te halen,

…van deze fusie toch een succes te maken.

Samen kijken we naar de onderstroom. We stoppen met symptomen bestrijden en duiken dieper in de patronen. Want daar moet je zijn om af te komen wat nu tegenhoudt.

Kan het ook anders?

Ik heb me als teamcoach en organisatie adviseur bij verschillende overheidsorganisaties vaak verbaasd over die hardnekkige cultuur die maar niet lijkt te willen veranderen. Ik wilde daarom zelf graag weten waarom een heel gebouw vol competente mensen geen garantie is voor een gezond en vitaal systeem, of te wel een gewenste cultuur.

Cultuur lijkt op de een of andere manier in de muren en het tapijt te zitten. Want vaak blijft ondanks alle goede intenties rond een verandering de oude cultuur bestaan. Ook als iedereen er vanaf wil en er ziek van wordt, letterlijk of figuurlijk.

Mijn zoektocht was dan ook gericht op ‘kan het ook anders?’ En het antwoord is ja, het kan ook anders.

“YES, we can. Jij krijgt weer zin om de cultuurverandering in jouw organisatie aan te pakken”

Wie ben ik?

Ik ben ooit afgestudeerd als analytisch chemicus en heb op enig moment dat chemicus stuk achter me gelaten. Het analytische stuk heb ik altijd bij me gehouden. In mijn verschillende rollen als lean expert, teamcoach en organisatie adviseur kwam die altijd goed van pas.

De rode draad in alles wat ik heb gedaan is dat ik graag inzoom om daarna weer uit te zoomen om het hele plaatje te zien. Zo kan ik zowel de losse stukjes zien als de hele puzzel. Zo weet ik waar er iets ontbreekt of wat aandacht vraagt.

Toen ik op enig moment in contact kwam met systemisch werk viel het kwartje. Daar werd me duidelijk waarom teams en organisaties soms stug hetzelfde blijven doen, ook als iedereen voor verandering is en ook als iedereen ziek wordt van de oude cultuur. Daar werd me ook duidelijk dat een eerste indruk, kennismaking en gevoel heel helpend zijn om te ontdekken wat er speelt in de onderstroom.

Team en organisaties Jill

En over ziek worden van je eigen systemische patronen gesproken. Bij mij was er een burn-out voor nodig om het anders te gaan doen. En die systemische bril, dat perspectief, dat is goud voor organisaties. Zeg ik bescheiden.

Ik hou van verandering, nou ja meestal dan he. Net als jij.

Ontdek samen met mij hoe jij ECHTE verandering kunt bereiken.

“Dank voor je begeleiding van de sessies! Het was leerzaam, stimulerend en zette me aan tot denken.”

Maartje

“Jill is fantastisch! Zij heeft een grote bijdrage geleverd aan de sociale veiligheid in de groep. Elke bijeenkomst checkte ze hoe het met iedereen ging. Deze betrokkenheid en openheid heb ik als erg prettig ervaren. Daarnaast kon ze goed de vinger op de juiste plek leggen om meer verdieping aan te brengen. Haar manier van vraagstelling vond ik inspirerend: top gedaan! “

Renee

“Jill heeft ons heel goed begeleid. Open en eerlijk. Heeft mij dit zeker meer inzicht in mijn eigen en het functioneren van mijn collega’s gegeven. Heel prettig en waardevol. Dankjewel!”

Selene

Nieuwsgierig wat ik voor jouw team/organisatie kan betekenen?
Vraag een gratis kennismaking aan!